درخواست قانونگذاران انگلیسی برای نظارت شدیدتر بر پایگاه های نظامی آمریکا

قانونگذاران انگلیسی نظارت سخت گیرانه تر بر پایگاه های نظامی ارتش آمریکا در این کشور را خواستار شده اند. اخیرا افشای استفاده از این پایگاه ها به عنوان مرکز جاسوسی و انجام حملات پهپادها جنجال آفرین شده است.

epa-99.jpg

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه راشا تودی، نظارت بر پایگاه‌های ارتش آمریکا در انگلیس برای نخستین بار در طی مدت 60 سال اخیر ممکن است تا حد چشمگیری افزایش یابد.

اخیرا قانونگذاران انگلیسی تحت تاثیر شواهدی که نشان داده این پایگاه‌ها به منظور انجام حملات پهپادی و جاسوسی گسترده استفاده می‌شوند، اقدام به ارائه پیشنهاداتی فراحزبی به منظور افزایش نظارت بر ‌آن‌ها کرده‌اند.

افزایش تقاضا برای قوانین سخت‌گیرانه علیه پایگاه‌های آمریکای به دنبال افشاگری‌ها در خصوص اینکه برخی از پایگاه‌های آمریکایی در انگلیس به منظور انتقال اطلاعات به دست آمده از جاسوسی‌ها علیه اروپا به واشنگتن استفاده می‌شوند، صورت می‌گیرد.

همچنین دولت انگلیس نیز به نوبه خود متهم به هم‌دستی در عملیات‌های پهپادهای آمریکایی و استراق سمع از کشورهای اروپایی شده است.

روزنامه ایندیپندنت انگلیس سال گذشته میلادی فاش کرد که یک پایگاه نیروی هوایی انگلیس به نام "پایگاه کرافتون"، "پایگاه نیروی هوایی ‌آمریکا" و همچنین یک پایگاه انتقال اطلاعات سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در منطقه نورث‌ همپتون شایر به منظور انتقال اطلاعات به دست آمده از شبکه ایستگاه‌های جاسوسی دیپلماتیک که در جاسوسی از تلفن همراه آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان استفاده می‌شدند، به کار می‌رود.

همچنین همین پایگاه دارای یک خط اطلاعاتی امن با یکی از تاسیسات مبارزه با تروریسم آمریکا در کشور جیبوتی است که به منظور ترتیب دادن عملیات پهپادهای آمریکایی در کشور یمن استفاده می‌شود.

در عین حال سوال‌هایی درباره چگونگی استفاده از دیگر پایگاه‌های آمریکا در انگلیس به ویژه تاسیسات استراق سمع آژانس امنیت ملی آمریکا در پایگاه منویت هیل نیروی هوایی انگلیس واقع در منطقه نورث یورکشایر مطرح است.

در حال حاضر نظارت انگلیس بر پایگاه‌های آمریکایی بر اساس توافقنامه وضعیت نیروهای سال 1951 انجام می‌شود که مدت‌ها پیش از آنکه تکنولوژی‌هایی نظیر پهپادها در تجهیزات جاسوسی گسترده موجودیت پیدا کنند، منعقد شد.

بر اساس قوانین فعلی، یک پایگاه آمریکایی در انگلیس ظاهرا تحت فرماندهی یک افسر انگلیسی قرار می‌گیرد. بر اساس طرح‌های پیشنهادی جدید قانونگذاران انگلیسی، یک کمیته نظارت نیز تشکیل می‌شود که شامل یک عضو دارای سمت قضایی بلندپایه و همچنین یک عضو برخوردار از دانش کارشناسی در تکنولوژی‌های ویژه مورد استفاده توسط نیروهای خارجی خواهد بود.