معاون حقوقی رئیس جمهوری:

راه های متنوعی برای پیگرد قضایی رژیم صهیونیستی وجود دارد

الهام امین زاده با اشاره به روند پرونده کمیته حقیقت یاب سازمان ملل متحد که منتهی به محکومیت حملات رژیم صهیونیستی در جریان عملیات سرب گداخته شد ؛ پیشنهاد پیگرد قضایی بین المللی جنایات اخیر رژیم صهیونیستی را در عملیات صخره سخت را مطرح کرد.

معاون حقوق رئیس جمهوری در گفتگو با خانه ملت ضمن انتقاد از حملات رژیم صهیونیستی به مردم غزه گفت: اقدامات غیربشری اسرائیل از راه های گوناگونی در مجامع حقوقی بین المللی قابلیت پیگرد قضایی دارد.

وی گفت: رژیم صهیونیستی سابقه طولانی در قتل و کشتار مردم فلسطین دارد اما در سال 2009 و در جریان حملات رژیم صهیونیستی با عنوان عملیات سرب گداخته شرایطی پیش آمد که سازمان ملل متحد زیر فشار افکار عمومی یک کمیته حقیقت یاب بین المللی تحت مدیریتریچارد گلدستون از آفریقای جنوبی تشکیل شد و سایر اعضای این گروه را «کریستین چیکنین»، استاد حقوق بشر مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی دانشگاه لندن، «جمیل گیلانی»، وکیل دعاوی پاکستانی و عضو سابق بررسی وضع حقوق بشر در دارفور سودان و سرهنگ ایرلندی «دزموند ترورز» عضو هیأت امنای مؤسسه تحقیقات جنایی بین المللی تشکیل می دادند.

الهام امین زاده گفت: نتیجه تحقیقات بین المللی از جنایت جنگی رژیم صهیونیستی در گزارشی ۱۰٬۰۰۰ صفحه ای که ۱۲۰۰ عکس و ۱۸۸ مصاحبه را در بر می گرفت منتشر شد. در گزارش گلدستون جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی احراز شد.

این حقوقدان در ادامه گفت: جرایمی که رژیم صهیونیستی در سال 2009 مرتکب شد ، در اساسنامه دیوان بین المللی کیفری مشخصا بیان شده است.

وی گفت: گزارش گلدستون به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه و تصویب شد و از آنجایی که این شورا زیر مجموعه مجمع عمومی سازمان ملل متحد می باشد به اعضا ارائه شد که با اتفاق آراء تصویب شد و در نهایت به دبیر کل ارجاع داده شد. در نهایت این گزارش در شورای امنیت نیز به اطلاع اعضا رسید.

معاون حقوقی رئیس جمهوری گفت: متأسفانه اقدامات لازم برای برخورد با این جنایات انجام نشد و گزارش گلدستون در همان جا مسکوت ماند، در صورتی که اگر این جنایات از سوی هر کشوری به جز رژیم صهیونیستی و علیه هر جای دیگری بود، انواع تحریم و مجازات برای عاملین آن مقرر می شد.

وی ضمن تاکید بر زنده شدن دوباره مسیرگزارش گلدستون برای رسیدن به نتیجه مشخص گفت: بی کیفرماندن جنایت علیه بشریت راه را برای انوع نسل کشی ها در چهار گوشه جهان هموار می کند.

این حقوقدان که پرونده های روآندا و یوگسلاوی را موفق می داند ، خواهان اجماع جهانی در موضوع فلسطین و جنایات رژیم صهیونیستی شد و گفت: هم اکنون با درخواست ناوی پیلای ، کمیسرحقوق بشر سازمان ملل متحد ، شورای امنیت تشکیل جلسه دهد و روند قضایی برخورد با فاجعه انسانی فلسطین آغاز شود.

وی در تشریح روند قضایی که باید دنبال شود گفت: با طرح شکایت در دیوان کیفری بین المللی ICCو یا همانند قضیه سودان با توسل به ماده 16 دیوان کیفری می شود، جنایت جنگی جدید رژیم صهیونیستی را پیگیری کرد.

امین زاده همچنین در رابطه با نقشی که ایران می تواند ایفا کند گفت: جمهوری اسلامی که مدافع همیشگی مردم فلسطین بوده است و در طول تهاجم اخیر رژیم صهیونیستی از تمام توان خود استفاده کرده است. در مورد پیگرد قضایی هم با توجه به نقش مهمی که در سازمان همکاری های اسلامی دارد و نیز ریاست کشورهای عدم تعهد می تواند نقشی به سزا در اجماع جهانی در سازمان ملل متحد و دیوان بین المللی کیفری داشته باشد.